NUFFNANG

Thursday, April 7, 2011

Makanan.. Makan-makan

Salam semua.. Saje mengHupload gambo, cuci2 mata. Bohsan2 leh tgok gambo nih haha.. Sebenarnye ku baru lik klinik. Smlm dan hari ni pi klinik. Smlm cam biasa la amik darah for BSP. Alhamdulillah result ok je semuanye 4point je. Tekanan pon hokey jer 105/65.. Tetapi... berat ku naik sgt banyak.. Tp ikutkan xde apa sbb dulu masa ngndung aqil pun time2 gini la naik sama byk. Nak tau baper kilo? Hoh naiknyer Hempat Kilo Point Dua hahaha.. Aqil dulu pon sama gak sebln naik pat kilo.

Hai nak kata mkn sedap idak juga. Maybe hr tu byk sgt mkn daging, yelah incik somi xde wang lebih nk beli lauk lain. Jadi beli daging mkn sepjg minggu.. :( Xpe la nasib xkena drh tinggi kan. Ku nasi kurang tp tu la roti mkn byk lak.. Sama dengan aje kan. Nasi ada gula, roti pun ada gula.. Itu tak campur lagi ubat2 yg ku skip xmkn, xtido siang..dok berlari2 ngan aqil ponnnnnnnnnnnnnnn naik jugak berat bdn.. Hah ni la kot penangan berat jadi naik.. sepjg mgu masak ni. Layan... :)

Ayam msk kicap


Apam nasi 1st try (boleyla..)

Kesukaan ku! 1st try gak. Jiran2 pon kata sodap hehe.. Masuk bakul angkat sendiri!
Ni lak wat smlm.. Kacang tinggal ciput je


Byk yg tak snap.. Smlm msk lemak pucuk ubi + ikan masin bulu ayam, sambal belacan.. Emmm walllaaa.. Hari ni pun mkn pucuk ubi lagi ekeke... Haih! Nerbes gak nk amik drh mgu ni psl byk mkn mende manis2.. Tp alhamdulillah ok je darah. Gerakan ank pon okey gak so far.. Minta doc pil kalsium padehal idok la kejang kaki. Persediaan sbb ku tak lalu nk minum mamil gold tuh.. Gantikan Horlicks ajer.. Berat naik byk tp ku tgok cam biasa je ni.. Pipi pon menten lagi.. Tgu la cukup bln sok. Mmg luar biasa besar perutku kot cam ngndung aqil...

No comments:

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.