NUFFNANG

Sunday, April 17, 2011

Kenapa Begitu...

Ewahhh gambo tak menahan. Entri geram plak dah?! Tp ku idok la geram sgt. Just wonder.. Apa kamu rasa bila seseorg yg bergelar isteri kpd suami, ibu kpd anak2 tp ada hati nk kaco lelaki lain?

Pernah tak terjadi pada kamu semua? Ku? errr... Ada la dua tiga kali. Ehh! Tp bukan ku yg menggatai tau.. Org lain yg nk menggatai ngan laki den..

Hensem sgt ke wak jo ni? Idok la hensem pon. Manis tu ada sbb ada lesung pipit uik puji laki sendiri hihi. Yg penting dia ni x hot temper. Sabar aje orgnyer. Selalu kena buli ngan bini dia ekekeke.. Buli lain tau ;p


Okeh la berbalik citer asal. Suatu ptg ada la kol in kt hp wak jo. N bual2 tp bila tnya siapa daktu ckp 'org'.. Tak ke xde bahasa tu. Pas letak hp daktu msg tnya nama penuh wak jo la. Aku la yg jwb msgnyer wakakaka.. Ku jwb la wak jo bin 'org'!! Best tak jwpn. ;p. Dia kata la nk brkenalan sbb ku msg org xkenal xperlu dilayan Puiii.. Last2 wak jo kata xyah layan sbb dia tau saper yg kol. Ha bekas tunang dia!!!!!!!! Sejak ku kwn ngan wak jo lg dia mmg suka kaco smpi la ni.


Wak jo lak jenis xsuka nk melayan. Byk kali minah ni kol smpi ke maghrib. Last wak jo angkat gak kata engko nk apa? Laki ko mana? Tau dia jwb apa? Laki dia xde umah kalu tau mau laki dia marah. (Dah tu ko gatai kaco laki org gak).. Wak jo kata jgn kaco dh org dh kawen.

Pehtu kol2 lagi, ku nk je angkat biar terkencing dia. Hai giler talak ke pompuan ni atau nk amik kesempatan nk pinjam duit? Agak dh xde iman? Nk menggatai lagi ngan laki org. Citer lama xpyh nk dikenang. Dh xde jodoh. Wak jo sendiri yg putuskan.. Pikir2 balik mcm kelakar pulak mak org ni kan.. Tak malu ker wat perangai camni? Mmg la.... Mmg dunia dh akhir zaman.

Jauhkanlah kami dr perangai yg mcm ni Ya Allah! Amin!


Emo ker? Tak.. Biasa jer.. Cuma ku rasakan minah ni telah menjatuhkan maruah seorang perempuan lebih2 lagi bila dh bergelar isteri dan ibu!!! Memalukan. Ku tak tau apa yg dia nk, apa yg dia fikir... Ku pun bukan lah alim ulama sgt dn arif nk bersyarah psl agamal tp ku tahu yg mana baik buruk. Sblm buat fikir baik buruk n padahnya bila kita buat!


Alhamdulillah kami suami isteri tiada rahsia..

6 comments:

hezrina83 said...

dah akhir zaman dah skang nie.mmg banyak org cmnie..skang nie dah terbalik..ramai isteri curang pada suami sedangkan suami baekk jer..hikhik..terukkan?ko hentamkan jer pompuan tuh..sibuk dok kacau hak org..takpun ko gtau jer lagi dier suruh jaga bini dia bebaek.

MamaEma said...

macam-macam....

eB ezrin said...

lor, aper kes nih?... adeiiii

ShimaSalleh said...

WAN: Tu la aku pon tak paham. Klu aku la... Tkut oii nk wat cenggitu even mmg ada la kwn2 opis lama yg contek balik. Apa2 aku cerita kat wak jo xde sorok2.. Takut oiii syurga kita bwh tapak kaki suami


MAMAEMA: Hai tu la mcm2 da..


EB: Adehhhhh! nasib hby jenis xsuka melayan.. Dush! hahaha ;p

NzA said...

eeeeeee...gatalnya pompuan tu...gitulh shima pompuan skrg..bukan kisah laki orgke, bini org ke...yg pnting fulus....

ShimaSalleh said...

ha tu la kak Nza.. Tak paham betul.. Mcm2 kan

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.