NUFFNANG

Thursday, April 14, 2011

Dia main piuk pulak dah....

16:16... Masa dh time hihihi.. Dengor cikgu BM mau kena hempuk! Petang khamis semua.. Igt nk tgu simpan dulu post ni tp xpe la. Tgh busan2 ni ku corat-carit la sikit ye. Apa tajuk gituw? Ha ada 3 cerita kat sini...









Citer Pers



Ini gara2 encik aQiL telah bermain dgn piuk-miuk omak eh, tak cayo? Ha tgok gambo! Bukti tuh! Sok bosar omak tunjuk eh gambo ni kek aQiL hahaha... Lepas je mandi, siap pki baju terus je dia pi selongkar dapur. Memula tu dia amik Kaki Blender!!! Mak dh jerit bwk lari dulu kang mau dia hempas wosak lak.. Tak leh wat ais blend lagi wakakaka ;p..



Pehtu baru la dia amik piuk n sempat la mak dia snap! Masa bayi dok main tutup tapuware + tapuwarenyer sekali. Dh besar milih piuk lak.. Piuk yg dia amik tu mmg xpki dh sbb pecah tepinya. Itu la yg dia leh main. Yg lain2 besar2.. Nak kena babab kalo main hahaha.. Haih! Nasib la umah mak ko ni xde kabinet tinggi2 nak... Alahai.. Kabinet bawah semua ku dah ikat hihi sejak dia pandai meniarap @ 3bulan lagi.. Meh layanzz







Hok ni plak bukan main kusyuk tgok Timmy Time dia. Sambil mulut bebel2 tah apa butir bicaranya.. Tak berkelip tgok TV.




Errrr abaikan umah ku yg bersepah ye ;p





Besar kan tilam depan TV.. Tilam katil tuh dok bwk turun bwh sbb ku dh mls nak naik turun ke tingkat atas.. Lagi nk bangun mlm wat susu aQiL. Tilam ni biasanya ku sandarkan je tepi dinding ;p Malu toi kalo org dtg hihiiii... Nak tau? Smlm aje dh 4 kali dak aQiL ni terhempap tilam ni sbb dia main sandar2 kat situ last2 jatuh la tilamnyer... Sian dia.. Nangis tp main jugak kat situ hehehehehe...







Citer sekend




Kesian kat incik somi... Smlm balik rumah lewat. Nk pi Urut katanya.. Sesampai je kat rumah tak turun2 dr motor. Mengambil masa yg sgt lama. Rupanya pinggang dia dh jem! Bukan traffic jem yer Aaaa.. Urat dh keras. Cuaca lak terlampau panas, cik abe yg jarang sekali minum ais maka smlm dia pun beli la air cincau dek cuaca begitu.. Tu y terus nangkap kat pinggang. Gi klinik injet kat tgn lak. Pas urut ok sket tp smpi umah nk jln pun susah. Ku kena la tampung dia. Sian abg... Emm mlm sblm tido barutkan dia. Letak asam jawa kat keliling pinggang. Pagi ni ok sket nk jln2 n duduk. Pi klinik lagi injet kat bontot lak haha.. Ptg kang igt nk bwk pi urut lagi. Biasa la keje bwk lori sawit kan... Kena drive, kena angkat sawit yg berat tuh. Saper xtahan bleh kena buasir gak tau!!!! Ehhhhh masuk citer abe lak kat sini. Apa2 pun harap dia sihat n puas hati la sbb bos dia bayo duit klinik ;p..




Citer Last @ terd




Lebih kurang 12hari lagi ku nak pi scan baby!!!!!!!! Yiiiihaaaa! Tak sabo lak. Agak2 leh nmpk ke jantina nyer. Yg pestime leh agak n so sure. Tp hok ni tak leh nk rasa la... Nti baby tunjuk eh boboi ke gegel.. Walau apa pun, ku tak kisah. Klu boi jimat baju2. Klu gelgel nk kena beli baju huhu.... Tunggu aje lah... Weee~










1 comment:

hezrina83 said...

eh skang dak jo bawak lori sawit plak ek..mmg tangkap pingganglah kan?cian dier..kalau kitapun drive lama mau patah pinggang..akupun tak scan lagi..ingat ujung bln4 nie

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.