NUFFNANG

Thursday, April 14, 2011

Entry ciput

Haih! Hapesal la ku igt hr ni hr jumaat.. Entah kenapa. Rasa cam dak sekolah balik awal je hr ni n jiran sebelah lak balik umah sbb dia keje jauh... Tu la igtkn hr jumaat...

Errr.. Hampir sebulan dh incik aQiL tak mengemping @ melekap @ menyusu dgn omak ehh.. Putuskan mcm tu je xde letak apa2 pun kat *B*.. Igt nk letak gak asam jawa ke bg dia tamo hisap dah.. Tp ku biarkan je xbagi dia selak2 n tak tunjuk kt dia. Tp tu la, kesannya mmg dia tak netek cuma time tido je mengaruk, mengaruk aje nk tido la tu huh! So tidokan la atas dada maknye aje.. Setiap ptg n mlm.. Tamo tido ngan aYaH.. Bau aYaH tak beshhh uhuk! MusyukMasham.

Itu je nk nulih... Kata ciput.. Cam pjg jerk!

5 comments:

MamaEma said...

anak ema masih hisap susu dada...di kasi botol tak mahu kalau mamanya di sisi...lebih2 lagi balik dr kerja...

eB ezrin said...

eB dolo, shah yg pujuk nk brentikan aerish bf... tapi ckp gaks la 2 thn.. alhamdulillah... ssh ooo... bergenang air mater...

juanita said...

Hi,

jom join

http://www.tetikusrusak.net/contest-birthday-party-paling-happening/

ShimaSalleh said...

@MamaEma.. Dia masih tido celah ketiak la. Mmg xnk kasi dh sebab sakit. Lagipun shima kan dah 22mgu pregnt. Susu pun xde lagi hihi...



@Eb.. Ini pun nk tido menangis ajer. Mmg kena pujuk. Hari2 mcm tu siang,mlm.. Klu dia nyusu ari2 kita jd sakit. Misi pun suruh bentikan sbb tgh preggy kan risiko gugur lak nti klu xjaga mkn.

hezrina83 said...

akupun sama..emo masa nak lepas tetek2.dahlah tak cukup 2 thun..sampai 1thun 5 bulan jerk..pastuh aku cakap ngan dia susudah abesss..cian dier..ngamuk2...skangnie dok gentel2 puting aku..hikhik..yang kelakarnya aku yang geli diapun dok senyum2..lawak plak nengok.

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.