NUFFNANG

Thursday, December 5, 2013

Pergi Kerja Lagi...

Ehhh kemahin kami kan.. asyik follow muntut ayah je pi keje hihihi. Nasib la Ayah sporting!
Sebenarnya hari tersebut en.Ayah cuti. Dah plan nak cari barang2, tup-tup en.Boss telefon suruh memenuhkan treler tu dengan sawit.. Nak tak nak en.Ayah terus offer ikut aje naik lori.. padahal kami dah bersiap pun nak keluar berjalan... Tak dapat cari barang jugak hari tu sebab balik dah malam.. Nak makan lagi.. huhuhuhu... kensel la rancangan membeli-belah.

Mok enterprem dulu lah ^_^
Tak puas hati, padahal haritu baru jadi kelindan en.Ayah :p


Haaaa bujang kecik dah mula...

Habis barang Ayah diusiknya.. ada je dia telek.

" Wah! Apa ni? empat segi la "

" Abg, meh la join kiter "
sambil tekan-tekan
Abang takmo join lerr

" Haaaaa kiter tangkap gambar dia! hahahaha "
say keju!

Abg?... leka tengok bajak dok angkut buah sawit masuk dalam treler


Tak lama tu, kawan2 en.Ayah beri pisang buat anak2 makan.. Mok pun makan jugak sebiji-dua.
Anak2 makan banyak.. Paling banyak yang suka makan pisang la.. siapa lagi kalau bukan dak Afiq tuh


Lomba siat kulit pisang hehehehee..

" Masuk ni dah 4 biji aku makan! hahahahaha "
Ajer muka kusyuk! fokus nak siat kulit pisang. Tak kasi mok bantu okeh.

Wah!
Nomm-nomm-nommm

Hemmmm lazat!

Ok aloh mok ni bantu tangkap gambo aje la..
Meh la makan mok ye..

Haaa tinggal ni je.. Abg Aqil makan juga 3 biji..
Yang pasti adik tukang perabihkan pisang ni heheheheee...
Murah rezeki anak-anak. Hari tu datang sini dapat telur itik. Ni dapat pisang pulak.


Dah-dah.. moh la kita balik.. Perut pun dah bagi vibrator dah ni hahahahaha...
Tak berkelip mato tu ketiga-tiga hero ku nih..


4 comments:

Rai Ourkizuna said...

ololo..comelnya si afiq nak kupas sendiri pisang tu.. hahaha..

syawalsimpsons said...

seronoknyer G keje yee

NzA said...

Best jugak sskali ikut cik abe p kerja....
Wah, kemain lagi adik n abg mkn pisang. Bagus tu cz pisang baik utk minda....

eB said...

aduhhh, kat sini pn tgh vibrator, nk mkn, mknn x sampai lagi ;p

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.