NUFFNANG

Thursday, December 26, 2013

Koleksi Abg Aqil

Mok lukis rainbow, abg aqil tampal.. Ingat nak suruh dia tampal satu line satu color.. Tapi dia nak bua sendiri... Part matahari dengan awan baru la dia ikut cakap mok huhuhu...


Hok ni en.Ayah lukis, abg aqil yang warna hihihi...
siap dengan pekerjanya lagi.. Nak puaskan hati abg aqil tu yang asyik la nampak lori. Lukis pun asyik melukis lori je.. Satu buku penuh dengan gambar macam-macam lori dia lukis.. Ok la tu. Lagi satu kan, dia dah pandai tulis namanya sendiri.. Aqil aje lah.. Mohamad dia tak tahu lagi :) 
Dan adik selalu dengki ngan abg.. selalu bawa lari buku abg yang tengah syok melukis @ mewarna.. Kalau adik terconteng sikit kat lukisannya, abg ngadu kat mok kata adik conteng! tak lawa dah la mak! heheheheheeee.... Yang tak best nya abg susah betul nak disuruh mandi! Grrrr geram je rasa.. sehari tak mandi dia tak kisah pun.. Mok yang kisah. Bukan apa takut panas badan kan.. Macam2 alasan dia bagi tamo mandi.. Dia kata dah mandi tadi... Padahal dia punya 'tadi' tu adalah semalam punya mandi!!! geram tak huhuhuhu...

Selit gambo ni..Waktu ni kami ke majlis jemputan kahwin sahabat en.ayah di Simpang Pelangai.. Jauh perjalanan sampai anak2 pun bosan. Mujur la mok ni tergerak nak bawa mainan lebih sikit.. Abg aqil pun sampai mabuk, muntah dalam kereta hukhukhuk.. Kat majlis tak sampai setengah jam pun dah kami terpaksa berundur diri awal sebab abg aqil nak mem'biyak' pulak hahahahahaha...Adoii macam-macam kan.

^_^


4 comments:

Rai Ourkizuna said...

hehehe..camtu la kan bila ada anak anak..kadang2 jadi malas nak travel jauh jauh semata mata nak makan kenduri.. makin ramai anak makin banyak ragamnya...

IntaNBerliaN said...

shima n hubby ni pandai betoi lukis yer... cantik...

eB said...

pelangi g2 pn menraik apa? auntie suker jerk. he3

NzA said...

wah mok n ayah dua2 kretif nie....

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.