NUFFNANG

Monday, July 22, 2013

Kuala Lumpur 2013

Alhamdulillah. Sambungan kisah perjalanan hari Rabu ke Kuala Lumpur..
Dari Kluang kira2 jam 9pagi.. Terus menghala ke tol Pagoh.. Yikk! kata nak gi kolumpo? Hemmm.. Ku terjah workshop dulu untuk tukar tayar kereta belakang yang dah... nazak sangat hihiii.. Lagipun memang dah janji dengan orang kedai, dah book utk tukar tayar.. Tuko tayar dan sain ajer, tak bayor pun sebab nanti en.Ayah datang dia yg bayo hahahaha.. senang kan kerja mok! ^_^.. Emak ku dah ghisau bila tengok tayar belakang tuh.. agak2 bleh ke sampai kolumpo katanya dalam hati ekekeke... Maaf Emak, anakmu ini selalunya Tawakkaltu'alallah semata-mata

Selesai tukar tayar, singgah rumah ku kejap.. sebab beg duit emak pulak tercicir.. hilang tah ke mana tanpa sedar hemmm.. jangkaan, mugkin tercicir masa emak nak buka kunci pagar di Kluang, tak sedar begduit jatuh.. hemmm tadek rezeki la tu..sebab selongkar kat rumah ku pun tak jumpa... Dan tengah hari tu ku teruskan perjalanan ke Kolumpo.. Sampai lebih kurang sebelum asar.. Cecepat ku terjah JPJ wangsa maju plok utk buat lesen baru! sampai kul 4>pm.. Melayang gak RM60.. sbb ku tambah setahun lagi..

Hemm bila mok jadi supir ni camno ngan adik afiq? hemmm dia ku bekalkan air masak ajer. Bagi dia makan byk2.. Time nak tido dia hanya memandang mok sayu je.. Nasib baik dia nak tido ngan embahnya, tido peluk embah sebab takleh ngempeng ngan mok.. Alahai mok pun sayu dik... Mok bawok tak laju.. 120km/j jer ehh ehhh mentang2 tayar baru kan ajerrrrnye kan... Nasib la en.Ayah dah warning awal2.. jgn lelaju!


Keesokkannya misi selesaikan urusan emak yg kehilangan dompet tuh.. Mujur tadek kad bank.. Tapi duit, agak banyak la jugak.. Gi report polis, gi JPN buat IC(2mgu siap) dan terus ke JPA maju junction untuk buat kad pencen (terus siap).. Hemm sekarang kalau tercicir IC harus2 la kena bayar RM100 ye uolls.. Kalau kes ragut tu lain bayarannya.. Balik sempat gak cuci mata kat Masjid india tuh.. hajat nak beli beg tp xde yg berkenan, adik yg beli dan beli beg utk emak ajer. Owh ya! dari Wangsa Maju kami naik LRT ke masjid jamek dan jalan kaki jer.. kata nak berjalan kan haaa... Seronok dak berdua tu dapat naik train sekali lagi hihihihiii
Chooo! chooo!

 Anak kawan baik ku ^_^  Elok la tu memasing bawak dua kanak2 aktif! hahahaa..
Abg aqil la nampak besar sangat, padahal Awisy (baju hitam) tua setahun dr aqil :)
Lokasi di Bilik menyusu Great Eastern Mall Ampang.. Ado sales last day tu yang pegi! 80% hahahaha..
Ku beli baju2 utk kwn2 je, sbb banyak baju gegel la.. byk yg dah habis..
Mujur murah rezeki anak2 berdua tu. MakNgah nya yg keje kat bangunan sama dah belikan mereka sorang 2helai.. kemeja & T-shirt dinosour! Terima kasih makNgah ^_^ Boleh buat baju raya. Nanti pi carik seluar aje..

Ada sesiapa yang terjah G.E Mall masa sales tu tak?
Barangan Toy'sRus & Kid'sRus

Alololo ^_^
Damia & Afiq.. Sebaya..
Sama2 kecik, berat kurang 10kg.. Haih!

1 comment:

IntaNBerliaN said...

a'aa la.. abg nampak besar.. mcm tua 2 tahun upenya tua setahun je yer

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.