NUFFNANG

Wednesday, May 25, 2011

Sepjg April & Mei 2011 PartOne

Uikssss enrty sekaligus.. Senang citer dan M pun ye jugak ekekeke... Heppp biasa ni M, M ni ;p.. Mcm byk ajer citer utk 2 bln tp tak byk mana pon hihiiii...

Memula kita layan dulu incik aQiL ni... Ha.. Pas omak eh kuar spital sabtu lepas, ayah dok sibuk bwk aQiL nk pi beli beskal. Dh lama plan nk beli tp ayah dok xde masa je. Gi keje gulap, lik keje pun gulap..Alhamdulillah ada rezeki lebih bln mei ni. Kisahnyer dikedai beskal.. Sesampai je kt kedai hoh! tak heran langsung dak aQiL nih ngan beskal.. Wat dunno ajer.. Kebetulan kat situ gak owner kedai susun menan2 kereta, lori, truck.. byk la lagi.. Ha! itu dia heran.. Punya la kita mak ayh ni excited nk kasi beskal dia sibuk ngan lori tu plak. Dn tidak membuang masa dia pun grab satu menan.. Tunjuk kat ayah. Ayah buat tak tau.. Pi lari kat mak, tunjuk kat mak lak.. Mak pun wat taktau.. Last2 dia lari kat tempat menan tu letak balik dan amik yg lain.. Dia jadi serba tak kena.."ishhh mana satu aku nk pilih ni" agak dia berkata dlm hati wakakaka.. mcm2 la ank mak nih.. Ayh pilih je beskal mana yg berkenan pastu terus balik. Mak sempat la jugak survey baby seat.. Besok2 omak eh nk bwk keta sendirian dgn anak2 senang baby dh ada tmpt dia..


suka wat mata gitew



sesambil tgok tv.. aQiL dh potong rambut..

Rambut nipis pun ayah trim jugak. Kesian, panas2 ni. terutama yg kat blkg telinga tu. Hoh bukan main susah nk gunting rambut dia. Nk pki mesin nipis sgt, kang botak lagi hahaha.. So ayah pki gunting ajer. Kepala dok geleng2 je tak dok diam. Bila rambut2 dia jatuh kat lengan nangis tunjuk kat mak sebab dia geli!! hahaha.. Mak yg dh mandi pon terpaksa mandi lagi sekali sebab penuh ngan rambut aQiL hikhik..
Dah potong rambut muka nampak lagi nakal ekekeke... Sayang anak omak ni ;D






2 comments:

wan nurul hezrina said...

lainlah muka aqil=)

ShimaSalleh said...

haah.. dh potong rambut la tu yg nmpk lainnyer..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.