NUFFNANG

Thursday, August 1, 2013

Mentang-mentang la... Tak sudi...

Terasa la nak up entry malam nih.. Entry fresh peristiwa beberapa jam sebelum waktu berbuka puasa... Pepagi en.Ayah dah bangun pi koje @ pi workshop nak betulkan komputer lori nya.. benda alah apa ku pun tak tahu hehehee... en.Bos bagi upah seratus hahaha... untung kan.. sebab tak dpt ambil trip kan.. Ku yg dok kat rumah ni leka mengemas tetiba dapat call en.ayah suruh amik di bando muar @ jln sakeh.. Ok la. Ingatkan lori siap besok pagi, petang2 en.pomen call kata nak test lori.. kalau ok bleh bawak balik stor... Suka la anak2 berjalan kan.. Gitu-gini, tup-tap-tup-tap, lulus la lori en.Ayah.. So boleh la balik... Kami ikut by-pass muo je malas nak lalu bando -jem- hahahaha.. bleh jalan jauh sket ;p

Anak2 buhsan tunggu ayah test lori.. Aktiviti mereka selain bising pot-pet-pot-pet cari ayah dia.. Abg aqil main menan dia, adik afiq plak.. mari melukis @ menconteng hihihi... kusyuk tengok dia yang tengah kusyuk!
Kekusyukan selepas berebut kertas dengan abg.. hahahahaha...

 siap mencangkung tuh!
punya la kusyuk!

 " hemmm ok dah ni cantik "

 " alter lagi skit lah "

 " mak! sila la lihat hasil seni saya! "
Saya yang gembira!


Tak tersnap plok gambonya kan.. kelalen (lupa)
Bila ayah dah sampai. Kena split la.. Ayah bawa lori, mok bawa kereta la kan...
TAPI...













Mok seorang diri jer bawok kereta huhuhuuu
Anak-anak pakat naik lori ayah laa...
bukan selalu dapat naik lori yang besor dan luas tu kan huhuhu..
tinggallah mok di belakang lori...
i follow hahahaha...
Sempat en.ayah isi minyak diesel di petronas.. Susah betul nak cari diesel sekarang ni yer..
Kesian kepada semua pemandu2 kenderaan yang gunakan diesel...

Macam2 hal...

dan en.ayah berura2 suruh en.bos beli lori SCANIA... Bleh ekk suh bos beli kasi ke dia kikikik...
sebab lori sekarang ni kuat makan minyak...gulp! RM yang sangat banyak juling biji mata.. Kalau isi kat kreta wira mok ni bleh isi 10kali hohohoho

p/s:  en.Ayah bawak lori treler.. Lo ni gambo kepala lori je, ekornya kena tinggal kat stor hahahaha...

2 comments:

NzA said...

alolo pndainya dia melukis...

wah jadi eskot lori ek shima.....

Maria Firdz said...

owh.. en.somi bwa kete besar dr mama ea.. hehe.. mst ank2 teruja..

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.