NUFFNANG

Wednesday, June 15, 2011

Naik Harga Lagi!!! Lalalala...

Selamat tgh hari semua.. Td tgh bw sat tetiba xdok elektrik la.. Kaco betui. Nasib xde wat apa2 just bW sajer. Tp terkojut gak la omak nih berdentum munyik tv tertutup camtu jer. Haperlg ajak aQiL dok luar la ada angin fresh sesambil suap dia mkn eskrem La'Cremeria chocolate mocha indulgence yg ayah beli kikikik.. Sodap! Tp xleh mkn bebyk, muak gak n nti bdn jd lesu huhu..
Pehtu tak lama mrPosmen pun sampai.. Igt bil astro yg sampai (suka antor bil lmbt2 pehtu camne ku nk pi byr bukan nyer ku debit dr akaun, pki post opis jerk!)..Ghupenyer yg sampai surat pemberitahuan kenaikan harga baru! Ceh! Kunonnyer akibat tekanan kos yg berterusan, termasuk kos kandungan global dan tempatan serta hak2 siaran, harga pakej tertentu... Dh tuh astro beyond ko ThumbsDown gak! Hujan xder siaran gak! Cukai pelanggan yg kene byr gak smpi 6%!
Dipendekkan.. Ku yg amik pakej Mustika, 2Mini, sport yg sblm ni caj RM84.90 - masuk cukai jd RM90.. Maka dgn harga baru dh jadi RM95.90! itu blom masuk cukai yerp!!!! smpi sebelas hengget ko naikkan yer... Xper abis Maharaja lwk ku mau potong itu mustika. Katun2. Sport pun. Pakej biasa-Pek Famili xnaik rege ye.. totap RM37.95!... Xde astro pon xpe kot bleh hidup punyer.. Nk tgok katun aQiL omak psg cd ajer la leh joget2 smpi mlm ;p bleh? Hahaha.. Takut ayah je yg kebuluq nk tgok tenis, bola sepak dn lelain.. Haish!
Saper yg tak tau tu disini ku bgtau yerp... Huhu.. makin tambah la belanja bulanan kowang

<>

4 comments:

chepah ila hussein said...

aku geram ngan astro!!!!!!
dah la umah aku ada dua decoder tercabut anak tekak aku nak bayar!

ShimaSalleh said...

huhu... Atoiii

eB ezrin said...

x thn... raser cam nk off jerk... tapi nickelodeon's la plk.. hu3

ShimaSalleh said...

Tu la eB.. Masuk kabinet terus isu astro nih. Bertambah kaya la mike tuh. Nak boikot gak nih! Aii tak kesah tp laki aii kisah xde astro hukhuk

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.