NUFFNANG

Tuesday, June 21, 2011

Bila dh kelam-Kabut...

Tgh hari dh.. Baru pas melantak nih haha.. Hamboih! tak menahan melantak yerp ;p Apa2 jelah. Nk citer psl mgu lps. Geram ada, suka ada, mcm2 ada lah... Dipendekkan je.. Khamis mgu lps mlm pas maghrib leh terkocoh-kacah packing baju nk lik KL. Dah la hari tu msk lauk byk.. ikan tongkol msk kari n pucuk ubi msk lemak (huish! sempat pomot lagik.. lauk lak mmg menambahkn lemak dibdn! ;p) Ku dh risau psl mmg tak suka tinggal lauk2 klu nk keluar gi memana dlm jangka masa yg lama. Ni gara2 cikSomi tetiba ajak lik KL sbb dia ada hal ngan kwn di putrajaya.. Pas maghrib ajak kwn cikAbe mkn sekali, habiskan lauk yg ada. Alhamdulillah abis cuma ikan ada seketui tu masuk la peti ais Haih! Dekat kul 9 br bertolak n smpi KL dlm kul 11. Nasib keta ku dh tukar tyr n spotrim skali. Jd nk jln jauh pun xtakut sgt. Sblm nih tyr pecah n spotrim bengkok! Bleh? Ganaz betui kan smpi bengkok hahahaha..TP budget udah lari la kan.. Huhu..

Sampai KL mak abah tgh tgu, xtido lagi. Tp cikAbe ku tak tido umah. Dia n kwn pi putrajaya buat urusan n terus balik ke Muar sbb kwn dia keje.. Igt leh lama sket smpi aHad sbb nk bwk aQiL pi swim kat pool.. Tp xdpt.. smpi sabtu je. MakAbah ada kenduri kt kg so dropby kat muar la hantar ku balik.. Sekejapan ajer la xde rasa apa huhu.. Mcm ni la cikAbe ku suka last2 minit.. Smpi baju ku pun xbwk.. cuma bwk seluar je.. Adoyaiiii. Baju adik2 mmg la leh pki n pinjam TETAPI dgn pewot ku yg dok memboyot ni agak2 muat tak? ;p Hantam sajalah.. Ni kes kelam kabut la n lebihkan packing ank dulu dr kitanyer brg.. Hai len kali tamo camni.. Nak kene piat tinge cikAbe nih hahahaha... Dia mmg la relek je kita yg xcukup kaki tgn huhu

Apa pun kita layan gambo eh.. Totap ado gambo kan!

kelapa gading cikAbe amik kat opisnyer tuk kasi sy minum. Tp pait, xsodap!

"Kalo nk wat ubat mmg kene amik yg xde isi br berubat namanyer" Kata cikAbe

Last2 xminum pun daku hahahahahahaha...

Sesmpai KL citer kt mak. Soknyer mak terus watkan jelly kelapa

hehehehe...

TQ mak ;)

Gambo kandid.


Atok ngah layan aQiL. Yg dak dua org tu syok tgok TV citer pe tah


Layankan jelah



p/s: Igt dh lik KL dpt pi cari telur ikan.. Tp xsempat. Dpt pi Hari2, n Giant Tmn Permata je. Jln lelama sakit plak ulu hati nih.. Adehhhh

2 comments:

Mama Likha said...

alah !! sdapnye jeli kelapa !

ShimaSalleh said...

Haaaai sedap.. Lebih2 lagi emak yg buat hihihi

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.