NUFFNANG

Sunday, June 12, 2011

Nota Ahad...;p

Cewahhhh.. mementang lama ko tak hupdate.. suka-suki jer kan.. Bukan apa, sejek poyot mula memboyot lebih2 lagi di trimester ke3 hadoiii keletihan melanda. Kekdg loya, lueh pon ado huhu.. Takat BW je blog kwn2 itu pun xde tinggal jejak walau sekelumit aci tak? Mahap la yer. Hari ni mengisi ruang rumah yg dh sememangnyer bersawang.. Apa plak citer kali ni? Takde pe sajer nk tetaip at least ada gak entry ;p

Cuti skool hr tu dpt la adikbadik dok umah ku selama 5hr. Tu yg xde masa ku nk tgok blog psl bebudak dh syok main game tak kasi can la kat akak dia nih. Gitu-gini pun dpt la mereka tulon kemas umah angkat2 perabot yg mana ku tak larat/dilarang angkat hahaha.. Dgn vitmin klinik dh byk kali skip last2 cekup awal bln ritu ha amik ko! HB 10.5 sajer.. Tu la riak sgt tak mkn ubat psl bln lepas 13.6! kekunun la tuh. La nikan dh kena mkn zat besi 2bj sehari huhu.. Tak kisah la cuma ku kepenatan n smpi lupa nk mkn ubat leh tak? ;p

Emm disebabkan ku suka mkn agar2 lumut @ santan.. byk resepi yg ku cari kunon nk try la.. Hr tu wat kaler ijo la ni wat pki gula merah ajer.. Ha meh layan.. sgt shedap tau! Lyn gambo jer itu pun snap sekeping ajer haha ;D

...Ni la rhopernyer...


Sementara tu layan lak dak aQiL yg dh besar pjg nih. Omak xde modal/mood nk amik gambo aQiL. Psl dak ni dh tak minat nk amik gambo. Dgr bunyik kamera on jer dia bersedia utk LARIKKKKKKKKKKKKK!..


...Tgok la tu siap jelir lidah lagi...
...siap-sedia...



...LARIKKK! haha...
..nakal nih..
...aikkk cam sama jer ngan bende kuning kt blkg tuh?!...
:P




...Tgok la tuh gaya dia tgok TV...

..kusyuk kemain..

...pangge pon wat dunno jer...


...Hah last kopek...

Itu je la yg dpt omak snap



Pehni menunggu result HB aQiL pulak. Jumaat lps amik 2tiub drh. Cian dia.. Tgu doc paed kol. Harap xde paper just mkn ubat zat besi ajer.. Anak mak ni kan kuat!











3 comments:

NzA said...

wah dh sarat ek shima...lama sungguh menyepi....
amboi aqil mcm comel la....

eB ezrin said...

wahhh sedap agar2 tuh...
oooo g2 citernyer yer :)

ShimaSalleh said...

Gitu la citernyer eB huhu.. Mmg shedap agar2 tuh hihi puji diri sendiri nih!

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.