NUFFNANG

Thursday, January 3, 2013

Melaka Wonderland kami datang...

Tempoh hari ku ada buat review Melaka Wonderland.. Dan pada 23/12/2012-Ahad, Daku sendirian dengan anak-anak menjejakkan kaki ke situ hihihi... Emak, sepupu, adik & kaklong sekeluarga dah bermalam di Melaka.. Daku drive sendiri bawa anak-anak & jumpa kaklong di McDonald Ayer Keroh... Tak jauh pun ikut highway Tangkak-Ayer Keroh tak sampai setengah jam walau ku hanya memecut 90-100km/j ;p sesekali memotong capai jugak 120 wakakakaka ;p..

Relaks-relaks je bawak kereta lebih-lebih lagi bawa anak-anak... Tamo rushing2, lagipun tak banyak kenderaan di waktu itu.. Sekitar jam 8>pagi.. Sampai McD, hampir sejam juga tunggu mereka sampai..(baru nak mandi sebab bilik air ada sebuah jerrr ) hihihi nasib tak lebam tunggu hikhik. Dan Mok pun makan bekal dulu dengan anak2 dalam kereta ;p Tak koser nak pi mcD... tangan ada 2 je ;p hahahaha (agak nak tangan berapa?)

Dah.. moh la layan gambar kami-kami ni.. Seronok juga mandi sini :)
Next time gi Dinosour Park la pulak...Bersebelahan je.

 Welcome!
Di pintu masuk MW
Dah ramai orang waktu ni.. sibuk beratur :)

 Pilih meja.. pilih pilih 
Dapat la satu :) Nak duduk dekat dengan kolam Fanassss!
Emak & kak sepupu je yg tolong jaga beg, dorang tak mandi ^__^


 Abg ipar yg ambil gambar nih... Cantik tak?

 Smile!
Abg aQil yg nampak bam-bam sangat! 
Everyone is happy!

 Tetiba ada pulak maskot.. Mencecet la semua berlari nak tangkap gambo kan..
Cuba lihat adik afiQ.. hikhikhik.. takut ke dik?
Dah siap bergambo yg masih dok kejar maskot lagi ialah abg aQil T__T

Adik pun happy.. siap berjalan dari air cetek ke air dalam.. selamber dia aje
dah tersembam dalam air pun dia cool aje hihihihi..
budak beranih nih.. Mandi sampai kecut-kecut


Memandangkan waktu tu masih cuti sekolah, kami sampai pukul 10pagi, parking bawah dah penuh!!! Waktu operasi jam 9pagi.. Tapi bagus juga kami parking di atas ( jalan sikit je) sebab kalau parking bawah cornfirm kami tak leh keluar parking! JemmmmmmmS! Biasalah bila parking buat macam hak milik sendiri kan.. simpang-siur jadinya.. Kemudian kami terus menuju ke Tangkak semula.. boleh pulak bawak 110km/j waktu tuh hihihi... sebab memasing dah kelaparan ;p

6 comments:

Kakcik Nur said...

Nampak seronok juga tempat ni. Lebih seronok kalau bersama keluarga bermain sama2, kan? :)

Ema Blog said...

cantik juga tempatnya..tak pernah pergi lagi...

Marya Yusof said...

Shima,

Budak2 mmg suka nak main air! Iman pun sama... Kecut2 pun nak terjun lagi! hehehe... Lepas tu lapor tak hengat... Eh rajin lak aku baca entry ko smp dua pahala poning lalat ni...hehehe

IntaNBerliaN said...

wah bestnya.. tingin nak bwk ank2 g tempat camni.. seronok je dpt main air :-)

Yaya Azura said...

bestnye dia jalan-jalan... seronok adik..tak takut air...

eB said...

wah sgt2 menarik. ku tertarik...
kau mmg da bomb :)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.