NUFFNANG

Saturday, December 3, 2011

4 of Us :D

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...
Selamat petang sabtu semua..

Alhamdulillah.. Dah gini je la ghoper baru blog daku.. Sawang2 sumer dh buang. Nak kena rajin2 nulih, errrr.. naip nih!! Tgh mlm ke, pas anak2 tido br la bleh gaknyer.. Tp si tecik tu pon kul 10mlm br nk lelap, Alamat nye pon turu (tido) sekali hihi..

Ini la gambar kami sekeluarga wat tatapan teman2 yg singgah sini..
Dah berempat pon ha.... Sekejapan je. Lip lap lip lap nambah lagi... Haik! man-man dolu huhuuuu...

Saper yg tau kira @ tgok biji2 yg ada kat tali pusat kat uri tuh? Biasa org jawa mmg tgok nih.. Ada yg kata mewakili jumlah anak yg belum lahir. Cth bila pas salin ank 1st.. biji yg ada katakn ada 4. Maka jumlah ank kita ialah 5. Hihii petua org dulu2.. Wallahua'lam... Daku ada berapa? Hihi.. en.asben dh tgok n kira... hemmmm 2 lg otw kuikuikui...

Gambar ni masa majlis kawen kembar daku @ KL hihi...


M.afiQ dh pon ngurep(niarap).. Lambat sket dr abg dia (3m)
Huish! bising nih bila dpt ngurep ekekeke.. Penat gamaknyer


Aduhaiiii... Ala2 ayuuuu aje ank mak ni tido hihi..
Tabiat si kecil ni hisap jari & kuat ngecess! huhuuu...

Nanti daku post sempena majlis kawen kembo daku@ abg, pd 111111 & 20112011 hihi.. Nantikan yek..

Wassalam...

4 comments:

fieda said...

Alahai...si tecik tu sebijik rupa shimaa...

ShimaSalleh said...

hihi.. Tq fieda.. ikut muka embah dia ni (mak kita) kikik.. Muka bolat ;)

wan nurul hezrina said...

weh bum bum nya bby ko..geram aku nak cubit pipi..weh sofia dah niaraplah.4 bulan..cepat cket dr merah=)

ShimaSalleh said...

Wan: Iyer ke? Alhamdulillah.. Tp dak afiq ni mcm xsuka niarap. Nangis ajer... Ni dekat2 4bln br la dia nk tido niarap. Tp kejap je la.

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.