NUFFNANG

Saturday, February 8, 2014

30 - 31 Januari 2014

Ya Allah, punyalah lama ambil cuti dari berblog hihihi... Sibuk la dia ni. Maklumlah, pada 31 Jan lepas, adik ku no5 telah selamat bernikah dan bergelar suami orang.. Hakak dia ni pun berdebor gak. Rumah yang penuh, ramai adik-beradik datang dan memikirkan menu masakan, selain barangan hantaran yang belum dibuat - antaranya sireh junjung... 30hb tu hari jadi diri ini kikikik... Dah la raya cina, kedai banyak tutup.. Mujur terjumpa satu, kek pilih sendiri, en.Ayah bayar kehkehkeh.. Jadilah beli yg setengah kilo aje - kek tiramisu. Malam tu kaklong ku pulak datang bawa carrot kek! sangat nyummmy!

Okey, teruskan ke agenda kenduri kahwin ni.. Daku dengan semangat nya tido kul 11mlm dan bangun pukul 4pagi sebab nak siapkan sireh junjung. Beli bunga hidup senang je main cucuk je hahahaha... hantarannya 9 berbalas 11.. Tema kami purple.. tp pihak perempuan pun bagi purple jugok.. tak kisahla :)

 Hadiah yang belum cukup hihihiii... mesti tak dpt ambil penuh. Tahun lepas masa dia tunang pun ku tak dapat @ lupa nak ambil gambar gubahan sendiri.. walau pun biasa-biasa je leh jadi kenangan :)

Motif takmo crowded macam waktu tunang dulu.. Nak bagi org yang membawa hadiah ni pun tak terbeban. Buat sesimple mungkin :) Mehh layan gambar


Jubah & selendang dr Dubai

Sejadah

Tuala

Mas kahwin - rantai tangan
Tak letak lagi gelangnya.

al-Quran

Yang takde gambar, sireh junjung, kek, coklat, buah-buahan.

Ni hantaran dari pihak perempuan

Ni je yang sempat di ambil kaklong ku..secara penuh hihihihi..
Ini pun ambil di surau tempat bernikah :)

Surau tempat pernikahan berlangsung..
Debor je pengantin.. baju kelabu samping pink ye ^__^
Baju hitam tu pengapit

Kek hantaran yang simple

Rainbow kek rupenya...
Meriah rumah ku dengan kek tau! :)
Lepas tu Emak pulak datang bawak puding bentuk ros.. Cantik! warna-warni! hehehehehe....

Besoknya - 1hb Februari, kami adik-beradik, sepupu dan mak pak sedara tanpa kedua ibu bapa kami pergi ke majlis persandingan pulak... Kenapa Emak Abah tak pergi... nenti ku stori okeh :)

Daaa...




Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.