NUFFNANG

Monday, May 6, 2013

Update : Anak-anak lepas PRU13

Assalamualaikum.. Selamat Pagi semua.. Selangor cuti ye hari ni.. Apa pun yang orang dok sibuk UP cerita sejak sebelum dan selepas PRU13, mok takmo la UP lagi cerita tu. Semua boleh cari dan baca dihujung jari je.. Blog mok bukan blog PRU13 ehh. Tajuk je bikin panas hahaha.. Janji mok dah cek kawasan area mok ni sape menang dah..  walau ada sedikit ralat.. ok FULL STOP.

4hb.. Abg Aqil dah 3tahun 9bulan.. Tak gi skool lagi.. Hagak2 tengah bulan ni boleh hantar pi KEMAS tak? hihihi.. sekolah main2, kasi dia pandai kawan.. Walau ada sedikit kegusaran sebenarnya.. Tengoklah nanti macam mana.. Hantar atau tidak.. hemmm
Berita baik lagi.. Walau sesetengah orang akan berkata agak lambat, tapi mok tetap bangga dan berjaya! Lepas je selesai kenduri adikku sebulan yang lepas... Abg aqil dah diapersless.. siang dan malam. Malah pukul 2-3pagi dia sendiri yang kejut ayah untuk ke bilik air.. Sebelum tido wajib membuang dulu.. Kawal kadar pengambilan air susu dia hihihi.. LEGA! SERONOK! maklumlah bila kena cari pampes saiz XXL.. yang tidak banyak jenama yang ada.. phewww! Sebelum2 ni waktu siang memang tak pakai.. Dulu berperang bila tiba waktu malam. Sekarang tidak lagi hihihi.. Syukur sangat.. Oh! rambut abg aqil dah panjang ;p




Giliran adik afiq pula....? Besok cek-up rutin pantau berat badan yang tak cukup... Bulan lepas baru 9kilo. 9hb adik afiq cukup 1tahun 9bulan. Masih memilih susu cap gantung.. 1oz susu tepung untuk testing pun kadang2 tak habis dengan kata lain tak pandang pun!! Kalau terbuat banyak abg aqil tukang ngabiskan :P
Cek-up yang lepas siap mok tanya.. sebenarnya nak berapa kilo berat dak afiq ni? hohoho.. misi kata nak 10kg.. hemmm.. So far afiq sihat. Makan makan makan.. pernah satu ketika dia baru habis makan, bila turn abg makan, dia pi ngabiskan nasi abg pulok hahahaha... Sangat aktif lari, panjat sana sini... Harap2 la naik ye dik.. sebenarnya mak tak koser nak pi klinik setiap bulan.. Abg pun timbang jugak la.. Bulan lepas berat 18.5kg.. Cer tengok wajah molat sayer nih... Mulat tak???



Aksi bila mok kata " adik, mana hidung? " Siap dengus-dengus lagik hihihi
Ini tunjuk hidung ka tunjuk gigi ni.. ^_^

3 comments:

Kakcik said...

Comelnya anak2 Shima. :)

IntaNBerliaN said...

adik lg brt dr alisha nmpknya.. alisha dh 2 thn 8 bln tp brt baru gak 11.5kg.. beza sekilo

wan nurul hezrina abd halim said...

alololo cumil..eh tempat ko menang parti apa?hehe

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.