NUFFNANG

Wednesday, May 22, 2013

Ahli baru @ Mei2013

Alhamdulillah.. Bertambah cucu Arwah hj.Mohamed Salleh.

Tahniah buat birasku dan Abg Abu @ Pak itam.
Dikurnia anak perempuan sehari sebelum sambutan Hari Guru.
15Mei2013 @ 12> tengah malam (adoiii tak pasti pukul 12 berapa)

Selang bunga katanya.. Comel sangat!
Dah nama baby, memang la comey kan..
Jom! Jom! tengok baby.. Diusia 5hari hihihiiii

 Introducing... Anis Amani
Sedap tuiii nama anak buah maklang nih :)
Fuhhh Fuhhh tiup2 sikit aura baby girl kat maklang nih hahahahaa..


 No3 ni lain sikit dengan kakak & abangnya..
Mok dia keluar tanda darah, dua ank yg lain keluar air ketuban. Lahir awal dari due berbanding kakak dan abgnya yang lebih due. Bibir ikut mok dia..Gebu sikit tang pipi. Berat lahir 3kilo.. Kakak(2.6), abang(2.7)... Yang best tuh, mok dia 2x teran je dan tak jahit buat kali ke2... Jahit time sulung aje... Ku yg dengar ni alahaiiiii bestnya.. ku jugak yg kena jahit hukhukhuk.. Sempat kaco birasku..no4 kang beso lagi akakaka... Dia jawab.. Eh tamo la besar2. Ikut cam shima la kan makin kecik babynya hohoho...Aqil (4.0), Afiq (3.3).. No3...? 3kilo jadilah hakhakhak ^_^

Org kata lahir tengah malam cerah budaknya... entah ye... Afiq pun lahir tengah malam juga, pukul 12:39, memang cerah, sampai jiran kata ku salah amik anak orang akakaka.. Tanya resepi macam mana anak putih macam cina nih? hahahaha... ( mana ku tau kak, Dah Allah nak bagi ^_^ ) dan tentu ada hikmahnya..

 Haa.. ni kakak Hanani Dayana
kusyuk tengok Ice age

 Kakak dah marah tuh hihihi..
Cakap kat adik2 nya

Inilah bujang iparku
Abang Ammar Khidir..
Dah ada adik dah.. Khidir lebih tua 6bulan daripada Afiq :)

Baby Anis kena refer juga ke Paed sebab ukuran lilit kepalanya kurang 2cm dari yang sepatutnya.. Ku tengok baby ok je sihat, sempurna. Takde pun nampak kepala lebih kecik daripada badan. Apa2 pun doakan baby Anis sihat sejahtera dan tiada apa2 masalah..

Korang pernah dengar kes yang macam ni tak?

3 comments:

Rai Ourkizuna said...

kemain lagi si kakak bagi pesanan penaja..haha..

rupanya ukur lilit kepala kalau kecik pun masalah eh..hehe..

syawalsimpsons said...

alhamdulillah bertambah sowang lg

Kakcik said...

Comelnya Anis Amani. :)

Nota Kaki

10m (10) 2nd pregnant (19) 2tahun (1) 6m (1) 8 bulan (1) Aidiladha (1) Aktiviti (80) al-kisah (71) Alatan (1) Anak2 Ku Sayang (112) anniversary (1) Apa2 ajer (19) Artis (4) Baby learning (19) Babyfood (21) Barang Dapur (7) Basikal (2) BBQ (2) Beg (2) Berita (12) Berkebun (1) birthday (11) Biskut Raya (1) Bulan (1) Bunga Bola (1) Burasak (2) cek-Up (2) Ceritaku (42) Coklat Cake (1) Contest (32) Cookies (2) CreamPuff (1) DIY (7) Doa (2) Donut (1) Drama (1) Fakta Plus (20) Family (35) FM (1) Fraser's Hill (7) GA (2) Gambar (2) gambar edit (7) Gelagat (1) Geram (1) Gift (1) google plus (1) Gunting Rambut (1) Hadiah (8) Halba (1) Hantaran (1) Hobi (7) Holiday (10) Iklan (2) Ilmuan (32) Info sihat (18) islamic (16) jelajah (22) JJCM (8) Jus Bidadari (1) Kalendar (1) Kami (7) Ke Mana Kita? (13) kelambu (1) Kemalangan (11) Kenduri (14) Kerepek pisang (1) Kesihatan (6) Keychain (1) KL (5) Korean (1) kuiZ (33) Lawak (3) Lirik lagu (1) Lokasi (14) Lori (1) Luahan (12) Luka (1) Lukisan (2) M.afiQ (10) makan (32) menang (7) mistik (1) Muhasabah Diri (3) my jewel of heart (1) NewBorn (5) nyummmy (12) Oat (4) Pembelajaran (3) Pemberian (1) Pendapat (5) Pendapat. FB (14) Penyakit (2) Perkembangan Aqil (1) Pesawat (1) Picnic (2) Playground (1) Pomander Ball (1) PottyTrain (1) Produk (1) Promote (3) Puding Roti (1) Ragam aqil (18) Ramadhan (13) resepi (17) Ringkasan (3) Ronda-ronda (5) Rumah (3) Sahabat (5) Segmen (1) Sekolah (2) Seni (2) Sepupu (1) sticky entry (2) Sukan (1) Susu Ibu (8) Swimming (1) Syawal (11) t (1) Tafsir Quran (1) Tag (1) Takziah (1) Talasemia (1) Tambak Pontian (1) Tanaman (1) Tanjung Emas (1) Telur (2) Terima Kasih (1) Tofu (1) TQ (3) tutorial (3) UdangGalah (1) Wean-Off (1) wedding (4) Wira SE (2) Ww (14) Zoo Melaka (1)
" Siapapun di dunia ini tidak akan terlepas daripada kesusahan. Kesusahan yang pelbagai dan berbeza diuji kepada manusia yang pelbagai latar belakang. Namun, ujian yang pelbagai itu di uji oleh Pencipta ujian yang satu. Dialah yang mencipta ujian, Dia jugalah yang mencipta penyelesaian bagi ujian itu.

Tugas kita sebagai hamba adalah menghadapi ujian itu dengan hati yang besar dan berlapang dada s
erta fikiran yang bijak. Kita perlu sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi sebarang ujian yang bakal berlaku. Ujian tetap akan berlaku meski kita berusaha untuk menolaknya, ianya tetap akan berlaku.

Hamba yang lupa dirinya sebagai hamba, tidak bersedia untuk menerima ujian. Dalam taatnya, dengan segera dia melatah mempersoalkan kewajaran dirinya diuji "

KITA SENTIASA LAYAK UNTUK DIUJI... KERANA KITA BERSTATUS HAMBA!!!
INGAT TUH!

Nurun Nubuwah

Ya Allah! Wahai tuhan kami yg memiliki kekuatan yg agung, yg memiliki kemahuan yg abadi dan yg memiliki wajah yg mulia dan sebagai pelindung kalimat-kalimatnya, serta pengkabul doa-doa, kecerdasan Hassan dan Hussien dari jiwa yg benar, pelindung indra mereka yg melihat serta indra jin dan manusia. Dan ketika orang-orang kafir akan menggelincirkan kamu dengan penglihatan sihir mereka tatkala mereka mendengar peringatan lalu mereka berkata-kata sesungguhnya ia adalah gila. Tiadalah itu semua melainkan sebagai peringatan bagi seluruh alam. Allah yg mengabulkan doa Luqmanul Hakim dan mewariskan Sulaiman bin Daud Alaihis-salam. Ya Allah yg maha pengasih, yg memiliki singgahsana yg agung. Panjangkanlahumurku dan sihatkanlah tubuh badanku, perkenankanlah hajatku, limpahkanlah hartaku dan anak-anakku, dan berikanlah rasa cinta semua manusia kepadaku, jauhkanlah permusuhan dan pertentangan dari diriku dari semua anak cucu Adam alaihis-salam. Allah yg hidup dan perkataan itu benar atas orang-prang kafir. Dan katalah telah datang kebenaran, dan telah lenyaplah kebatilan, kerana sesungguhnya kebatilan itu pasti akan lenyap, dan Kami telah turunkan Al-quran itu sebagai penyembuh dan rahmat untuk orang-orang yg beriman. Dan orang-orang yg zalim itu tidaklah mendapat sesuatu di dunia ini melainkan kerugian.